Ned / Eng
VRAGEN? #1 @ PUNTWG, AMSTERDAM (2021)

Performance 'Vragen?' door Richtje Reinsma

Performance | 20' | puntWG, Amsterdam | september 2021

Link naar video impressie (10 min)

'Vragen? #1' was onderdeel van live performatief symposium annex weekendtentoonstelling 'In the pause of a gesture there might be an echo' in puntWG, Amsterdam in september 2021, gecureerd door Suns and Stars (Marjoca de Greef en Anastasija Pandilovska), waar werk van Sarah van Lamsweerde, Aram Lee, Anastasija Pandilovska en Richtje Reinsma te zien, horen, voelen en proeven was.

'Vragen? #1' vormde de eerste uitkomst van een artistiek onderzoeksproject over het fenomeen Vraag, waarin ik de vraag verkende als instrument in verschillende contexten en als esthetisch gegeven. Ook de voor- en nadelen van de vragende opstelling als levenshouding kwamen aan bod.


Met dank aan de volgende experts/makers: Janneke Raaphorst (kostuum), Luciënne Venner (grime), Reineke Jonker (spelcoach) en Jair Stein (stemregie); en met dank aan het LIRA Fonds en het Mondriaan Fonds voor hun financiële ondersteuning.

Foto: Reineke Jonker