Ned / Eng
BASISKAMP ENTRE NOUS

Adres: Burg. Wijnoldyweg, Frederiksoord

1 september t/m 1 oktober 2017
Open van 10.30 - 17.00 uur
In het weekend zijn er workshops, lezingen en debatten over onderwerpen gerelateerd aan het overkoepelende thema: de toekomst van de verzorgingsstaat. Zie voor meer actuele- en achtergrondinformatie:
basiskamp-entrenous.nl
basiskamp-entrenous.tumblr.com

Ik bivakkeer heel september in Basiskamp Entre Nous in Frederiksoord (Drenthe). Kunstenaar Edwin Stolk heeft mij en veertien andere kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan ‘een humanitaire missie in eigen land’ met als thema de toekomst van de verzorgingsstaat.

Het basiskamp staat in Frederiksoord, de eerste Kolonie van Weldadigheid. Hier zou de kiem van de verzorgingsstaat zijn gelegd. Speciaal voor dit project bouwde het leger voor het eerst een basiskamp op Nederlandse grond, zoals het dat in overzeese conflictgebieden doet waar Nederland een humanitaire missie uitvoert.

Deelnemende kunstenaars: Ivanka Annot, Egon Hanfstingl, Selby Gildemacher, kunstenaarsduo Elise Leusink & Jeroen Gras, Erik Fakkeldij, Herma Schellingerhoudt, kunstenaarsduo Iratxe Jaio & Klaas van Gorkum, Richtje Reinsma, Charlotte van Winden, Liesbeth Labeur, kunstenaarsduo Erwin Van Doorn & Inge Nabuurs, en Karin Bartels.